Installatie op de vloer

Klik op Vinyl-installatie vergrendelen

Een vinylvloer met klikvergrendeling wordt op dezelfde manier gelegd als een laminaatvloer. Het beste van vinyltegels is dat ze gemakkelijk kunnen worden gesneden met alleen een mes – geen zaag nodig!

Pre-installatie

Acclimatiseer het vinyl door gewoon de dozen te openen (zonder de planken te verwijderen) en ze 48 uur of langer te laten rusten op een constante temperatuur tussen 65 ° en 85 ° F voor, tijdens en na de installatie. Leg de vloer tijdens het acclimatiseren niet op beton.

Verwijder vervolgens de basislijsten en ondersnijd de deuropeningen tot de dikte van de vloer. Meubels verwijderen. Installeer alle kasten die in de keuken of badkamer moeten worden geïnstalleerd – ze kunnen niet op deze verdieping worden geplaatst.

Verwijder vervolgens de basislijsten en ondersnijd de deuropeningen tot de dikte van de vloer. Meubels verwijderen. Installeer alle kasten die in de keuken of badkamer moeten worden geïnstalleerd – ze kunnen niet op deze verdieping worden geplaatst.

De ondervloer is de dragende structuur van de vloer en het is erg belangrijk dat deze goed wordt voorbereid. Vinyl kan over beton, oud vinyl of houten vloeren en tegels worden gelegd. Alle ondergronden moeten droog, schoon, glad, vlak en vrij van stof, was, lijmen, oliën en chemicaliën zijn. Vloeren moeten waterpas en vlak zijn. Tegelvloeren moeten worden gepatcht met een met latex versterkte, cementgebonden pleisterlaag om een egaal oppervlak te creëren.

Voordat u de vloer installeert, veeg en / of zuig de ondergrond om al het stof en vuil te verwijderen.

Gereedschap

 • Utility mes
 • Rolmaat
 • T-vierkant
 • 1/4 ”afstandhouders
 • Krijtlijn
 • Hamer en stootblok
 • Veiligheidsbril

Beginnen

Bepaal in welke richting de planken worden gelegd. Om de ruimte groter te laten lijken of bij installatie in zeer kleine kamers of gangen, verdient het de voorkeur om de planken parallel aan de langste kamerafmeting te leggen.

2. Installeer geen kasten op planken.

3. Meet zorgvuldig de ruimte om de haaksheid te bepalen en om de breedte van de laatste rij planken te bepalen. Als de breedte van de laatste rij planken minder is dan 50 mm, exclusief de tong, moet de breedte van de eerste rij planken dienovereenkomstig worden gesneden.

4. Een minimum 1/4 ”expansieruimte is vereist rond de omtrek van de kamer en alle verticale objecten (bijv. Buizen en armaturen).

5. Inspecteer alle planken voor en tijdens de installatie op zichtbare gebreken en beschadigingen. Plaats geen beschadigde planken. Neem contact op met uw distributeur om een schadeclaim in te dienen.

Installatie

1. Begin met de installatie parallel aan de lange dimensie van de kamer, bij voorkeur parallel aan de lichtbronnen (ramen en deuren) (zie figuur 1). Maak een krijtlijn op het startpunt om de uitlijning te behouden. Gebruik planken gemengd uit vier of vijf dozen om een willekeurig patroon te krijgen.

2. Leg planken vanaf de linkerkant van de startmuur en werk naar de rechterkant. Als u begint met een plank over de volledige breedte, moet de tand worden verwijderd (figuur 3). Gebruik een hobbymes en een rechte rand om planken bij te snijden. Scoor het bovenoppervlak van de plank, buig het naar beneden om stukken te scheiden. De tandzijde van de plank is altijd naar de startmuur gericht. Plaats afstandhouders van 8,2 mm (5/16 ”) tussen de korte en lange zijde van de planken en de muur. Plaats altijd één afstandhouder tussen de muur en waar de planken aansluiten.

3. De eindverbindingen van de planken in de eerste rij worden gemonteerd door de tandzijde in de groefzijde van de vorige plank te steken onder een kleine hoek van 20-30 °. Laat de plank geleidelijk plat zakken en oefen druk uit naar binnen en naar beneden, totdat de eindverbinding sluit en zorg ervoor dat de planken perfect uitgelijnd zijn. Leg de resterende volledige planken in de eerste rij.

4. De laatste plank van de eerste rij moet mogelijk worden gezaagd. Meet de afstand tussen de muur en het oppervlak van de laatste volle plank. Trek 8,2 mm (5/16 ”) van deze maat af om rekening te houden met de afstandhouder. Als deze afmeting minder is dan 8 ”(20,3 cm) lang, trim dan de eerste plank en de laatste plank, elk niet minder dan 8”. Planken worden gesneden met een scherp mes en een rechte rand of timmermansvierkant. Scoor het oppervlak van de plank met een mes en klik de plank vervolgens op de breuklijn.

5. Het resterende stuk dat van de laatste plank in de eerste rij is afgesneden, mag dienen als de eerste plank in de tweede rij, op voorwaarde dat het minstens 20,3 cm lang is. Verspreid de eindverbindingen van rij tot rij altijd minimaal 8 ”(20,3 cm).

6. Installeer de lange zijde van de eerste plank van de tweede rij. Denk eraan om een ruimte van 1/4 ”tussen de muur en de korte kant van de plank te plaatsen. Steek de tandzijde onder een lage hoek in de groefzijde van de vorige rij en laat deze plat op de ondergrond zakken.

7. Installeer de tweede plank van de tweede rij. Plaats de lange zijde van de plank met de tandzijde ongeveer 1/8 ”overlappend met de groef van de planken in de vorige rij. Draai vervolgens de eindverbinding in de vorige plank. Kantel de plank naar beneden en druk voorzichtig naar binnen totdat de plank in de vorige rij vastklikt. Ga door met het plaatsen van de resterende planken in de tweede rij. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de eerste twee rijen recht en vierkant zijn, anders heeft dit een negatief effect op de hele installatie.

8. Werk verder van links naar rechts, rij voor rij. Zorg ervoor dat u rond alle muren en verticale objecten een ruimte van 1/4 ”” behoudt en een willekeurig uitzicht behoudt door patronen van planken te laten ronddraaien. Offset eindverbindingen minimaal 8 ”(20,3 cm).

9. Bij montage rond de deurbekleding zal het nodig zijn om de plank onder de bekleding te schuiven. Dit kan eenvoudig worden bereikt door de rij aan de zijkant van de kamer te beginnen met de deurbekleding en de plank vervolgens op zijn plaats te schuiven zodra deze is bevestigd. De rij kan worden voltooid door de tand in de groef of de groef in de tand te steken, afhankelijk van de richting.

Click Lock Vinyl installation

Afwerking

 • Nadat alle planken zijn geïnstalleerd, verwijdert u de afstandhouders uit de omtrek van de kamer.
 • Bevestig geen lijstwerk door de vloer heen.
 • Boor voor en installeer een kwartronde of plintlijst. Het vormstuk moet voldoende groot zijn om de 1/4 ”ruimte te bedekken. Bevestig geen lijstwerk door de vloer heen. Bevestig in de muur.
 • Als u de blootgestelde randen niet met een rand bedekt, vult u de opening met een hoogwaardige siliconenkit.
 • Gebruik multiplex om de bovenkant van de vloer te bedekken wanneer u zware meubels of apparaten op hun plaats zet.
 • Gebruik geschikte vloerbeschermers onder de poten van meubels.
 • De temperatuur na installatie moet tussen 65 ° en 85 ° F worden gehouden. De relatieve vochtigheid moet tussen 40% en 70% worden gehouden.

Speciale overwegingen

Badkamers

Wanneer de LVT-planken in een badkamer worden geïnstalleerd, kan de vloer alleen onder het toilet worden gelegd als de vloer is gescheiden van aangrenzende kamers met een deurdrempel. Anders moet de vloer rond het toilet worden gelegd, zodat er een uitzetruimte van 1/8 inch overblijft. Gebruik een hoogwaardige siliconenkit om de expansieruimte bij het bad, de douche en alle natte ruimtes te vullen om te voorkomen dat oppervlaktewater onder de vloer weglekt.

Trap

472/5000Vinylvloerplanken kunnen volledig over treden worden verlijmd met een hoogwaardige drukgevoelige luxe vinyl tegellijm. Volg de instructies op de lijm voor de grootte van de lijmkam en de droogtijd. Gebruik altijd een vlakke neuslijst om elke stap bij de neus af te werken. Een beetje extra hulp nodig? We staan voor je klaar. Start een gesprek met een van onze vloerdeskundigen in de doos op deze pagina en krijg snel antwoord op uw vragen over het leggen van vinylvloeren.

Gọi để được báo giá