Lijst met lijstwerk

Lijst met lijstwerk – Vloergieten en trimmen

Het is een prestatie om een vloerinstallatie af te maken, maar er is nog een stap om een nieuwe vloer te voltooien: het lijstwerk en de bekleding! De vloerprofielen dekken uitzettingsvoegen af en creëren een afgewerkte look langs de randen van een kamer, zowel aan de muur als bij de overgang naar andere kamers. Laten we eens kijken naar de soorten vloervormen en wat u nodig heeft voor uw project. Het is veel gemakkelijker om lijstwerk, sierlijsten en overgangsstukken bij uw vloer te bestellen, dus als u eerst beslist wat u nodig heeft, zal uw installatie soepel verlopen.

Molding Type: Wall Base Molding

286/5000Wandlijsten zijn een leuke decoratieve toets om aan de randen van uw kamer toe te voegen. Deze vormstijl dekt de uitzettingsvoeg af en biedt een verfijnde afwerking in een verscheidenheid aan kleuren die bij uw vloer passen. Met lijm of afwerkspijkers bevestig je deze lijst eenvoudig aan de muur.

Vormtype: Kwartronde vormgeving

Kwartronde lijsten zijn een veelzijdige vormgeving aan de buitenrand die een finishing touch toevoegt, terwijl de uitzettingsvoeg wordt afgedekt. Gebruik deze vloervorming als aanvulling op een muursokkel, rondom kasten en aan de voet van treden. Kwartronde lijsten kunnen qua kleur op uw vloer worden afgestemd voor een uniforme uitstraling.

Vormtype: Eindkap/Vierkante neusafwerking

Een eindkaplijst heeft verschillende toepassingen, zoals de overgang van vloer naar tapijt, open haarden en buitendeuren. Met één verhoogde zijde dekt het de vloer af en beschermt het tegen vuil en beschadiging.

Vormtype: T-vormgeving

T-profielen worden gebruikt voor vlakken met gelijke hoogte. Voor ruimtes die groter zijn dan 9 meter lange vloerinstallatie, heeft u een overgangslijst nodig vanaf elke vloer om de planken te stabiliseren. T-profielen worden ook vaak gebruikt in deuropeningen en gangovergangen.

Vormtype: Verloopstuk

Net als bij een eindkap, is het verloopstuk een vorm die aan één kant schuin loopt om tussen vloeren van verschillende hoogtes over te gaan. Deze vorm loopt aan het einde af en zorgt voor een naadloze overgang van vloer naar vloer.

Vormtype: Trapneus

Bij een vinylvloer of hardhouten installatie op trappen, sluit een trapneuslijst perfect de rand van de trap af voor een decoratieve en functionele uitstraling. Het zorgt voor een glad oppervlak tussen de nieuwe vloerbedekking en trapranden.

Vormtype: Versa Edge-trapneus

Dit is een universele trapneus die geschikt is voor installaties met elk vloertype. Dit zorgt voor een meer gestroomlijnde uitstraling van uw trap, door simpelweg te installeren op de plek waar de twee randen van de vloer samenkomen.

Vormtype: Ausblick Incizio 5-in-1 Vormstuk

De revolutionaire 5-in-1 lijstwerkset van Ausblick wordt geleverd met een snijmachine die het vormstuk specifiek naar uw behoeften kan snijden. Het is in staat om een T-vorm, vierkante neus, hard oppervlak verkleinen, tapijtverkleiner en trapneus na te bootsen.

Gọi để được báo giá